Nyhet
Kompetanse

Vi erklærer Risavika åpent!

Publisert:
3.5.2023

Vårt nye anlegg i Risavika har vært planlagt lenge – og mye arbeid har vært gjort, og mange har vært involvert. Fra første kontakten med Stavangerregionen Havn – til de siste komponenter har vært installert – det har vært en utrolig reise.

Hvorfor er Risavika så viktig for oss?

I tillegg til vårt hovedkontor i Kristiansand, har SafeClean anlegg i både Høyanger og Sløvåg, med god kapasitet og kompetanse i alle ledd. Men Risavika sin beliggenhet og betydning for industrien i hele Stavangerregionen er betydelig. Hele denne landsdelen rommer industri både til havs og til lands innen en rekke fag og disipliner, og har utviklet seg til å romme verdensledende bedrifter i alle ulike størrelser. Her har vi lenge sett at SafeClean kan finne sin plass, og bidra i det grønne skiftet sammen med mange andre.

Åpningen som fant sted 24. april, ble et verdig høydepunkt. Med på feiringen hadde vi 80 personer som i vårt nettverk har stor betydning. Fra kunder, leverandører, samarbeidspartnere og ansatte – alle engasjerte og feststemte for anledningen. Og hvilken feiring det ble!

Fra Brandee Tønnessen ønsket velkommen, var tonen satt. Brandee har vært sentral i både planlegging og gjennomføringen av det nye anlegget, samt det tette samarbeidet med Stavangerregionen Havn.

Resten av seansen fra scenen inneholdt spennende temaer og personer vi kjenner godt fra samarbeid gjennom flere år. Det å løfte frem aktuelle problemstillinger og utfordringer vi sammen må møte – er godt utgangspunkt for samarbeid.

Styreleder i SafeClean, Kjell O. Johannessen introduserte først taler Leif Johan Sevland som en nestor i bransjen, sterk fagmann og globetrotter gjennom flere tiår – og som et naturlig startpunkt for åpningen.

Leif Johan Sevland/ONS Foundation innledet og understreket betydningen av samarbeid og felles mål – og at SafeClean har tatt en tydelig rolle med utviklingen av metoder, produkter og tjenester som bidrar til redusert miljøavtrykk. En flott innledning, hvor deretter følgende innlegg ble holdt:

  • Stavangerregionen Havn v/Odd Bjørn Bekkeheien og Åsta Veen – Strategi og utvikling av havneområde med bærekraft i fokus.
  • Equinor v/ Knut Inge Andersen – Arbeid sikkert med lavradioaktivt avleiring
  • Aker Solutions v/ Vidar Høyvangli – Decommissioning and Recycling: Giving offshore Platforms a second valuable life
  • SAR v/ Tor Olav Schibevaag -  Viktigheten av samarbeid i bransjen for økt bærekraft
  • SafeClean v/Geir Kvalheim –Kompetanse og samhandling for bærekraftige og lønnsomme løsninger. 

Og sist men ikke minst – Sola kommune sin ordfører Tom Henning Slethei som fortalte om Risavika sin betydning i regionen og fikk det ærefulle oppdraget med snorklipping og erklæring av åpent bygg – sammen med Jon Refsnes og Kjell Johannessen fra eiersiden i SafeClean.

Deretter gikk det slag i slag, med spennende omvisning i lokalitetene. Her fikk alle muligheten til å se de ulike delene på nært hold. Fra test fasiliteter til vaskehall eller automatisk UHT-rørspyleanlegg og vannbehandlingsanlegg. Dette er utstyr som sammen med både kompetanse og metode vil sørge for grønne løsninger fremover med solide resultater – både klimamessig og økonomisk.

Vi takker alle for deltakelse – og gleder oss til spennende samarbeid fremover – med både eksisterende og nye kunder. Har du en case du ønsker å diskutere, utfordringer med utstyr eller utslipp – eller ønsker enda bedre inntjening på prosjektene deres? Ta kontakt for uforpliktende prat – sammen kan vi gjøre mye!

Del på:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert på arbeidet vi gjør!
Takk! Vi tar kontakt med deg!
Oj, noe gikk galt. Prøv igjen senere.