Nyhet

Nyetablering i Risavika

Publisert:
25.11.2020

«En gledelig nyhet og ikke minst et tydelig signal om våre bærekraftsambisjoner!»

Det er en stolt gründer og forretningsutvikler Jon Refsnes som står sammen med en like offensiv markedsdirektør Geir Kvalheim. For dette markerer enda et nytt kapittel i tidsskillet for en enda grønnere industri.

Bakgrunnen for hele saken, er at SafeClean etablerer seg i Risavika i Sola Kommune. Denne lokasjonen har gjennom flere år vært sentral i olje- og energisektoren på Vestlandet – og fra andre halvdel av 2021 skal SafeClean sette sitt miljøavtrykk her – sammen med mange spennende samarbeidspartnere.

Hvorfor Risavika?
«Det er på en lokasjon våre tjenester vil passe godt inn, og dialogen med Stavangerregion Havn har pågått over tid. De har vært både foroverlent og dyktige som tilretteleggere, og prosessen har vært god. Det SafeClean gjør, handler om å skape god sirkulærøkonomi på en bærekraftig måte. Vi renser for eksempel produksjonsutstyr for en rekke bransjer, slik at utstyrets effektivitet og brukstid øker. Samtidig utfører vi dette på en måte som garanterer for personell-sikkerheten – og våre kunders miljøavtrykk går ned. Det er en uslåelig kombinasjon som flere og flere oppdager», forteller Kvalheim.

«Vårt kompetansemiljø har over tid utviklet teknologi for lavutslipp som vi ønsker å ta med oss til Risavika – som en base der for nye muligheter. Dette med utslipp utgjør en stor del av våre kunders miljøregnskap, og vår metode for å håndtere dette – samt sørge for å redusere utslippet betydelig – er aktuelt for flere og flere», supplerer Refsnes.

Og tidspunktet er neppe tilfeldig?
«Først og fremst er det etterspørselen etter våre tjenester som har muliggjort denne etableringen – da vi har mange eksisterende kunder i denne regionen. Høyanger og Sløvåg/Mongstad har i flere år vært våre hovedprosessanlegg, og de tjenestene vi har levert på disse lokasjonene er de samme vi tar med oss til Risavika. Vi vet de virker – og vi vet de er etterspurt. Dessuten ser vi at det å etablere enda mer kortreiste kompetansetjenester vil kunne skape god synergi med alle de vi jobber med. SafeClean har holdt på i over 18 år, og med hovedkontor i Kristiansand, er vi godt vant med å jobbe med ulike lokasjoner – på tvers av fagmiljøer.

Mange vil mene at for eksempel olje- og energibransjen har enda tøffere tider i vente, mens vi ser det litt annerledes – vi ser muligheter. Vi jobber helt bransjeuavhengig fordi vår kjernekompetanse handler om bærekraftige rensemetoder – og vi ser at det finnes masse erfaringskompetanse som kan brukes på tvers av fag.

De tilbakemeldinger vi får, er at fokus nå handler om å gjøre kloke og trygge valg. Nettopp dette fokuset på solide, bærekraftige løsninger står nesten øverst på agendaen hos alle i dag, og flere og flere våger å tenke nytt. Et godt eksempel er vårt samarbeid med ProQuip som jobber med gjenbruk av produksjonsutstyr offshore. Vårt samarbeid med dem handler om at vi står for rensetjenestene – tar prøve av avfallet, prosesserer og deponerer – på en kompetent og trygg måte», forteller Kvalheim.

Og dette er kanskje en måte som bryter litt med det tradisjonelle kunde/leverandørforholdet?
«Absolutt – dette er et godt eksempel på hvordan vi jobber. Vi er opptatt av lokal forankring som betyr kortere vei til våre tjenester. Samtidig ser vi at miljøene som finnes her kan gi helt nye synergier – på tvers av bransjer. Vi opplever stor interesse allerede fra aktører i Risavika – og mye av dette handler nettopp om kortreiste løsninger som igjen betyr god bærekraft. Vi er også godt kjent med at det jobbes knallhardt med å gjøre Risavika/Tananger mer tilgjengelig for flere bransjer og fag. Noen av de tjenestene vi tar med oss er en stor bredde revisjonsstans-tjenester som gassfriing, ulike renseprosesser, håndtering av slopvann on-site, optimalisering av utslipp til sjø under revisjonsstans. I tillegg tilbyr vi behandling av spesialfraksjoner som NORM, kvikksølv og pyroforiske materialer», tillegger en stolt Refsnes.

Det er Stavangerregionen Havn som er kontraktspart for det nye lokalet hvor vi planlegger innflytting medio 2021. Betyr det også ytterligere styrking med nytt personell?
«Vi er et offensivt kompetansemiljø, og kommer til å forsterke ytterligere når vi etablerer oss i Risavika – og er allerede i posisjon for å tiltrekke oss nye kompetansepersoner også her», avslutter markedsdirektør Geir Kvalheim i SafeClean.

Del på:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert på arbeidet vi gjør!
Takk! Vi tar kontakt med deg!
Oj, noe gikk galt. Prøv igjen senere.