Nyhet

Ny leder for SafeClean

Publisert:
9.12.2020

Vi har over tid jaktet etterfølgeren etter Jon Refsnes som har vært både grunder og daglig leder for selskapet. Ønsket hans om å jobbe enda mer dedikert med fag og forretningsutvikling i selskapet har veid tungt – og nå er en ny milepæl for selskapet kommet.

Prosessen har vært grundig med mange gode kandidater – vi er stolte av å kunne presentere Jørn Torstensen som kommer fra selskapet TechnipFMC og blir SafeClean sin nye CEO. Med en cv som strekker seg fra oberstløytnant i Luftforsvaret, lederstilling i Elkem – til nevnte TechnipFMC globalt. Utdannelse fra Krigskolen, og med solid interesse for jakt og fiske – er det en offensiv trønder vi har fått med på laget.

Hvilke faktorer var viktig for deg når du valgte SafeClean?

«For det første er det et spennende selskap med stort utviklingspotensiale med det solide grunnlaget som er lagt. Dernest er det en type selskap jeg tror min breddekompetanse fra industri, olje- og energisektoren samt min ledererfaring kan komme godt til rette. SafeClean utøver et fag som virkelig gjør en forskjell i det grønne skiftet – og det er en reise jeg har lyst å være med på».

Når vi snakker om det grønne skiftet – hva vil du si er utfordringene SafeClean kan bidra på?

«SafeClean kan bidra til det grønne skiftet gjennom gjenbruk av utstyr, skape lengre levetid samt minst mulig utslipp gjennom prosessen. Det som gjør SafeClean unike er den kompetansen og metoden som selskapet selv har utviklet. I dag er alle er opptatt av å være med på det grønne skiftet – og der kan SafeClean utgjøre en virkelig forskjell.

For sannheten er kanskje at mange har lyst å jobbe mer bærekraftig – uten å helt se hvordan?

Helt korrekt! Og nettopp derfor er det viktig å få frem er at den kompetansen som finnes her er både bransjeløs og grenseløs. Selv om SafeClean har operert i olje- og energibransjen over mange år, er interessen rundt selskapets tjenester og teknologi stor fra flere nye sektorer – både offshore og til lands. Det er mulighetsrom vi kommer til å gå inn i og bidra til å sette enda mer grønne avtrykk for enda flere.

Jeg er overbevist om at selskapets teknologiske kompetanse også kan bidra til å skape synergier både for og med andre – på tvers av bransjer. I dag holder det ikke å tenke tradisjonelt og trygt – man må våge å tenke utenfor den berømmelige boksen. De tradisjonelle linjene og mønstrene som har vært i ulike bransjer står for fall. Derfor ønsker jeg å være veldig tydelig på at SafeClean som det ledende miljøet innen sirkulære renseprosesser skal være enda mer offensive og tydelige fremover på tvers av fagmiljøer og bransjer».

Del på:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert på arbeidet vi gjør!
Takk! Vi tar kontakt med deg!
Oj, noe gikk galt. Prøv igjen senere.